top of page
  • 執筆者の写真Kazumi

«Моя історія №8» Рішучість підтримати українців

24 лютого 2022 року

Російська армія перетнула кордон з Україною і розпочалася війна.


Після початку війни я подумала, чи можу я щось зробити? Відразу зробила пожертву на посольство, але приблизно в той же час вирішила надати гуманітарну допомогу для українських біженців, що прибули до Франції у вигляді «безкоштовного навчання Французькою онлайн ».

З власного досвіду міграції, не вміючи взагалі говорити французькою, не кажучи вже про англійську, я особисто знаю, як важко жити у Франції, не володіючи мовою.Саме тому я запустила цей проект.



труднощі і великий стрес через незнання мови

Перш за все, оскільки цього разу прибуло багато жінок і дітей, я, як жінка і мати, хочу допомогти людям, які перебувають у такому становищі. У мене було сильне відчуття, що я не хотіла бути на місці людей, які відчувають «невиправдані труднощі і великий стрес через нездатність зрозуміти мову».

У цей час співробітники моєї компанії були дуже зайняті і ніхто не мав можливості допомогти мені, тому я зробила все сама- від планування до роботи і створення сайту, і навіть зробили анонс.

Багато українців брали участь як співробітники у запуску проекту, і я відчуваю, що коло діяльності, хоча потроху, але розширюється.


У франкомовному світі все французькою

Як ви бачите з реального життя, чесно кажучи, якщо ви не можете говорити французькою у франкомовній країні, ви нічого не можете зробити.


Як і для українських біженців цього разу, виникла справді неминуча ситуація: «оскільки раптом полетіли снаряди та ракети, мені довелося рятувати своє життя»- в такій і справді нестримній ситуації, якщо не розмовляти французькою тут, у Франції, я відчуваю як важко знайти роботу або навіть жити повсякденним життям.З іншого боку, я вірю, що якщо вони вивчають французьку мову, вони зможуть знайти роботу і, відповідно, допомогти відбудувати свою батьківщину.

І будучи свідком трагічних подій, про які повідомляють щодня, я постійно працюю з думкою «Я хочу бути корисною для українців».



-Моя історія-










閲覧数:12回
bottom of page